< Terug naar overzicht

Nederlandse werknemer niet mobieler ondanks flexibele arbeidsmarkt

Het aantal Nederlandse werknemers dat van baan verandert, is nauwelijks toegenomen sinds 1994. Het gaat nog steeds om een kleine minderheid, 13 procent. Dat is opmerkelijk, aangezien de Nederlandse arbeidsmarkt veel flexibeler is geworden.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau dat elke twee jaar de arbeidsmarktpositie van ongeveer 4500 werknemers bekijkt. Volgens de onderzoekers is er sprake van een paradox.

Werkgevers kunnen medewerkers gemakkelijker ontslaan en hoeven hen minder snel in vaste dienst te nemen. Dit zou moeten leiden tot meer mobiliteit op de arbeidsmarkt, maar dat blijkt niet het geval. Werknemers blijven meestal voor dezelfde werknemer werken.

Anderzijds betekent dit niet dat werknemers jarenlang hetzelfde doen. Het aantal werknemers dat bij eenzelfde werkgever van baan verandert, steeg van 10 procent in 1994 tot 17 procent nu.

De grotere flexibiliteit op de arbeidsmarkt heeft wel tot een lagere baanzekerheid geleid. In 1996 had 22 procent van de werknemers na drie jaar bij dezelfde werkgever nog geen 'vaste' baan. In 2010 is dit aantal gestegen tot 33 procent. Na vier jaar bij dezelfde werkgever te werken, heeft 13 procent nog steeds geen contract van onbepaalde duur.

Bron: Sociaal en Cultureel Planbureau (www.scp.nl)

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen