< Terug naar overzicht

Nederlandse werkgevers gaan zieltjes winnen voor leeglopende vakbonden

Nederlandse werkgevers willen zich inspannen om de leegloop van vakbonden te helpen stoppen. Er komen experimenten bij bedrijven om de vakbond actief te promoten onder nieuwe werknemers. Tegelijkertijd doet werkgeversorganisatie AWVN ook voorstellen om de zeggenschap van werknemers te vergroten.

De Nederlandse werkgeversorganisatie AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) start met experimenten bij bedrijven om de vakbond actief te promoten onder nieuwe werknemers, door flyers te verspreiden en proeflidmaatschappen aan te bieden tegen gereduceerd tarief. Bij succes kan een landelijke uitrol volgen. De werkgeversorganisatie maakt zich immers zorgen over het afbrokkelende draagvlak van de vakbonden.

Aan het pakket hangen ook voorstellen om de zeggenschap van werknemers te vergroten. “Het is ook in het belang van het bedrijfsleven een kritische vakbond als gesprekspartner te hebben en om te voorkomen dat het draagvlak onder de cao wordt weggeslagen”, zegt Harry van de Kraats, algemeen directeur van AWVN in het Nederlandse Financieel Dagblad.

Toch neemt de voorkeur om met een professionele tegenpartij aan tafel te zitten, zeker in cao-onderhandelingen, niet weg dat werkgevers ook openstaan voor alternatieven. Als de onderhandelingen met de vakbond niet lukken, kan uitgeweken worden naar een ondernemingsraad of een bedrijfsbond. De werkgeversorganisatie stelt als alternatief voor het traditionele cao-overleg ook voor te experimenteren met voorverkiezingen. Werknemers zouden voorafgaand aan de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden online kunnen kiezen door welke partij zij zich willen laten vertegenwoordigen. Aan elke stem hangt een bedrag, bijvoorbeeld een tientje, waarmee de gekozen partij deels wordt gefinancierd.

Afgelopen zomer bleek uit CBS-cijfers dat het aantal vakbondsleden het laagste punt heeft bereikt sinds 1990, met een verlies van 200.000 leden sinds 2012. Hoewel sommige grote werkgevers zich verkneukelen over de afglijdende machtspositie van vakbonden, ziet de werkgeversorganisatie dit als een zorgelijke trend. “Als sociale partners niet meer representatief zijn, verliezen ze het recht van spreken op belangrijke arbeidsmarktthema’s. Zo ziet hij dat werkgevers en werknemers steeds minder goed in staat zijn sociale bescherming te organiseren. Wij zien de opdrachteconomie opkomen. Die krijgt een nieuwe impuls via platforms zoals Deliveroo en Uber”, zegt van de Kraats.

Bron: Financieel Dagblad

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen