< Terug naar overzicht

Nederlandse vakbond CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een 30-urige werkweek moet op termijn de norm worden in Nederland. Hiervoor pleit CNV-voorzitter Piet Fortuin. Een groot deel van de Nederlandse bevolking staat achter dit plan, leert onderzoek van het Christelijk Nationaal Vakverbond bij 3000 werkenden. Het doel van de 30-urige werkweek is minder ziekteverzuim en burn-outs, een beter evenwicht werk-privé, meer tijd voor zorgtaken en het bevorderen van gelijke kansen tussen mannen en vrouwen.

Bijna de helft van alle Nederlandse werkenden (45 procent) heeft het gevoel knel te zitten tussen werk, privé en andere verplichtingen; 58 procent wil meer tijd voor zijn of haar privéleven en 54 procent ervaart een hoge werkdruk, zo blijkt uit het onderzoek. En 16 procent zit tegen een burn-out aan. Omgerekend zijn dat 1,4 miljoen werkende Nederlanders die op omvallen staan. In 2018 hadden 1,3 miljoen mensen een burn-out. De kosten daarvan lopen inmiddels op tot 2,8 miljard per jaar, volgens de meest recente cijfers.

“We houden elkaar gevangen in een ziekmakend en peperduur systeem. Met deze alarmerende cijfers trekken wij aan de noodrem. Dit vraagt om een nieuwe balans voor werkenden, waarmee zij beter in staat zijn om werk en privé te combineren, minder vatbaar zijn voor ziekteverzuim en burn-outs. En waarmee ze gezond hun steeds hogere pensioenleeftijd kunnen halen,” aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin.

Productiever en gelijke kansen

Het plan heeft een groot draagvlak: 60 procent van de ondervraagden denkt dat ze met een 30-urige werkweek gezond hun pensioenleeftijd zullen halen en dat hierdoor het aantal burn-outs vermindert. Ook stelt 66 procent dat dit leidt tot een lager ziekteverzuim, een beter evenwicht werk-privé (73 procent) en meer tijd voor mantelzorg en vrijwilligerswerk (62 procent). Ook zegt 48 procent dat ze hierdoor productiever en efficiënter zullen werken en 47 procent denkt dat mensen die nu aan de kant staan, straks wel kunnen gaan werken.

Voorts denk 44 procent dat een 30-urige werkweek de gelijke kansen tussen mannen en vrouwen bevordert. Met een 30-urige werkweek zijn beide partners in staat om zorg en werk evenwichtig te verdelen, beiden carrière te maken en beiden ook genoeg pensioen op te bouwen. Noodzakelijk in een tijd waarin 40 procent van de relaties strandt.

Behoud salaris

Het CNV verwacht dat door het lagere ziekteverzuim, hogere productiviteit en het feit dat mensen meer zorgtaken op zich kunnen nemen, de maatschappelijke opbrengsten van de 30-urige werkweek hoog zijn. Deze opbrengst kan men gebruiken om de belasting op arbeid te verlagen, zodat de lonen omhoog kunnen. Het voorkomt dat werkenden erop achteruit gaan door de kortere werkweek.
Het doel van CNV is een kortere werkweek met behoud van salaris. “Als de kosten voor het ziekteverzuim dalen, ontstaat er weer loonruimte voor werkgevers. Al met al verwachten wij dat de 30-urige werkweek een hoger welvaarstsniveau en een hoger welzijnsniveau bewerkstelligt. Dat we netto meer overhouden, gezonder zijn en productiever”, luidt de redenering.

Bron: CNV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen