< Terug naar overzicht

Nederlandse intermediairs krijgen beloning als ze 55-plussers aan baan helpen

In Nederland loopt een project waarbij arbeidsmarktintermediairs een plaatsingfee verdienen indien ze werkzoekenden van 55 jaar of ouder met goed gevolg begeleiden naar een baan.

Ook Nederland werkt actief aan het verhogen van de werkzaamheidsgraad van ouderen. UWV (het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, de Nederlandse RVA/VDAB) experimenteert daarom met een plaatsingfee.

Arbeidsmarktintermediairs, zoals uitzendbedrijven en re-integratiebureaus, die oudere werkzoekenden (55 jaar of ouder) naar werk begeleiden, krijgen hiervoor een vergoeding. De hoogte van deze ‘fee’ is afhankelijk van de duur van het dienstverband en geldt voor arbeidsovereenkomsten die worden gesloten tussen 1 oktober 2013 en 30 september 2015.

Ook Federgon gelooft in een vouchermechanisme, omdat het eenvoudig is en concrete resultaten beloont. “Het is bovendien een uitstekend instrument om de expertise van de talrijke arbeidsmarktintermediairs in te schakelen voor de herinschakeling van oudere werkzoekenden.”

Bron: Federgon

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen