< Terug naar overzicht

Nederlandse HR-professional kan zich laten certificeren

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (NVP) heeft de Certificering HR Professional (CHRP) ingevoerd. De beroepsorganisatie wil met het certificaat de kwaliteit van het vak bewaken en verhogen.

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (NVP) garandeert de eerste en enige certificering voor HR-professionals de professionaliteit in het vak. In 2012 kwam de beroepsvereniging met 4000 leden al met de P&O beroeps- en gedragscode. Met de invoering van het certificaat kunnen nu ook de kennis en vaardigheden van de HR-professional getoetst worden.

De HR-professional moet wel flink aan de slag, wil hij of zij het certificaat bemachtigen. Het invullen van het aanvraagformulier op de site van de CHRP neemt vier tot zes uur in beslag. Daarna wordt beoordeeld of de kandidaat in aanmerking komt voor een uitgebreid assessment met twee vakgenoten. Zij toetsen onder meer op opleidingsniveau, aantal jaar allround HR-werkervaring (meer dan drie), gedragscompetenties en het naleven van de gedragscode. Zij maken vervolgens een rapport van hun bevindingen, waarna een commissie binnen twee maanden beoordeelt of de kandidaat in het register wordt opgenomen.

Na het behalen van de Certificering HR Professional moet de professional zijn vakbekwaamheid onderhouden en verder ontwikkelen. Na drie jaar wordt dit geëvalueerd.

Bron: NVP

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen