< Terug naar overzicht

Nederlandse gepensioneerden gaan terug aan de slag

Op vier Nederlandse vroeggepensioneerden is er één die na een tijd opnieuw aan de slag gaat. Pensioentrekkers zijn flexibel, gemotiveerd en voordelig als werknemer. Bedrijven spelen handig in op die troeven.

Het aantal personen dat in Nederland van een pensioen geniet, steeg tussen 1999 en 2002 van 43.000 naar 71.000. In 2002 waren ruim 300.000 personen met ‘vroegpensioen’. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Die senioren lijken na een tijd weer heimwee te krijgen naar het werk. Uitzendbureaus voor ouder personeel stellen vast dat steeds meer gepensioneerden zich opnieuw aanmelden. Voor bedrijven zijn vooral de flexibiliteit en de sterke motivatie van deze senioren aantrekkelijk, meent directeur Joop Hemelrijk van Uitzendbureau 65plus: “Ze werken 12 tot 18 uur per week, over alle sectoren van de economie. Alleen voor fysieke arbeid passen ze. De senioren werken niet voor het geld maar wel omdat ze, in hun ogen, via het werk meer deel uitmaken van de samenleving.”

Bedrijven doen voor ingewikkeld werk en grote projecten zelf wel eens beroep op hun ex-werknemers – uit eigen initiatief. De vakkennis en korte inwerktijd zijn daartoe de voornaamste redenen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen