< Terug naar overzicht

Nederlandse bankiers moeten plechtig beloven integer te zijn

Bankiers en medewerkers van financiële ondernemingen in Nederland moeten verplicht een eed afleggen. Tijdens een officiële ceremonie beloven ze dat ze hun functie integer en zorgvuldig zullen uitoefenen, de klant centraal zullen stellen en het vertrouwen in de sector zullen bevorderen.

Dat schrijft Nederlands financiënminister Jan Kees de Jager aan de Tweede Kamer. Hij wil de eed of belofte laten afleggen, omdat de gewenste omslag in de financiële sector ‘een sterke morele dimensie’ heeft naast het veranderen van wetten en regels.

Voor bestuurders gaan dezelfde regels gelden. De eed of belofte wordt dan onderdeel van de geschiktheids- en betrouwbaarheidstoets die nu al wordt doorlopen bij de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Medewerkers van financiële instellingen zoals receptionistes en schoonmakers worden vrijgesteld van de eed.

Niet alleen nieuwe medewerkers moeten de eed of belofte afleggen. Ongeveer 250.000 mensen die nu al in de sector werken, zullen er de komende tijd ook aan moeten geloven. De minister houdt rekening met een overgangstermijn tot eind 2013.

Bron: De Morgen/De Standaard/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen