< Terug naar overzicht

Nederlandse arbeidsmarkt steeds flexibeler

De flexibilisering van de Nederlandse arbeidsmarkt zet zich door. In 2013 was gemiddeld één op de vier een zzp’er (zelfstandige zonder personeel), uitzend- of oproepkracht. De verwachting is dat het aandeel flexibele krachten in 2020 tot een derde gegroeid zal zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van kennisorganisatie TNO in opdracht van de ABU, de Nederlandse Algemene Bond van Uitzendondernemingen. Door de crisis van de afgelopen jaren zet de flexibilisering van de arbeidsmarkt steeds verder door, al bieden ook bedrijven die weinig door de crisis zijn geraakt werknemers steeds vaker een flexibel contract aan.

In 2013 was gemiddeld één op de vier een zzp’er (zelfstandige zonder personeel), uitzend- of oproepkracht. De verwachting is dat het aandeel flexibele krachten in 2020 tot een derde gegroeid zal zijn. In bijna alle sectoren wordt groei verwacht, vooral in de financiële dienstverlening, zakelijke dienstverlening, overheid en onderwijs, alsook in zorg en welzijn.

Flexibele arbeidskrachten worden vaker voor specifieke kennis ingehuurd dan alleen voor de traditionele piek/ziek-opvang. De grootste groei in flexibele contracten wordt verwacht in tijdelijke contracten, gevolgd door uitzendkrachten/gedetacheerden, oproepcontracten en samenwerking met een zzp'er (zelfstandige zonder personeel).

Bron: ABU

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen