< Terug naar overzicht

Nederlands wetsvoorstel moet het ‘Nieuwe Werken’ stimuleren

In Nederland ligt een wetsvoorstel op tafel dat werknemers de mogelijkheid moet geven om flexibel te werken. Dat moet de balans tussen werk en privé bevorderen.

Als het aan de Tweede Kamerleden van CDA (Christen Democratisch Appel) en GroenLinks ligt, kunnen werknemers in Nederland volgend jaar al gebruikmaken van de mogelijkheid om hun werkweek flexibel te maken.

Nederlandse werknemers kunnen nu alleen een verzoek indienen om minder uren te werken. In het wetsvoorstel dat op tafel ligt, zal een werkgever een verzoek voor aan schooltijden aangepaste werkuren of een dag thuiswerken niet zomaar kunnen weigeren.

Volgens beide partijen geven veel werknemers aan dat ze wel flexibel willen werken, maar ze denken dat dit binnen het bedrijf niet kan of dat de werkgever daar niets voor voelt. CDA en GroenLinks willen met hun voorstel stimuleren dat er in meer cao’s afspraken worden gemaakt over flexibel werken.

“Het combineren van werk en zorg moet beter bespreekbaar worden op de werkvloer. Jonge ouders komen steeds vaker in de knel. Onder alleenstaande ouders loopt de arbeidsparticipatie het snelst terug. Zij moeten meer mogelijkheden krijgen voor een goede balans tussen werk en privé, zodat zij zich niet gedwongen voelen minder te gaan werken”, zegt Linda Voortman, Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

“Door de mogelijkheden voor flexibel werk te vergroten, wordt het niet alleen voor ouders, maar ook voor mantelzorgers makkelijker om naast hun zorgtaken hun werk te blijven doen.”, zegt Eddy Van Hijm, Tweede Kamerlid voor CDA.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen