< Terug naar overzicht

Nederlanders willen langer werken

Ook in Nederland hebben de vele berichten over de vergrijzing en de noodzaak om langer te werken, meer en meer gevolgen. De leeftijd waarop mensen met pensioen willen gaan, verschuift immers. Die leeftijd wordt hoger.

In vier jaar tijd is het aantal Nederlanders dat wil doorwerken tot zijn 65ste verdubbeld. Het ligt nu op 42 procent. Een enorme meerderheid van 87 procent wil echter zeker niet langer werken dan 65. Dat blijkt uit de Nationale EnquĂȘte Arbeidsomstandigheden 2009 van TNO en CBS.

Vooral hoogopgeleide werknemers zijn bereid om langer aan het werk te blijven. De meeste mensen die tot de pensioenleeftijd willen werken, vinden we in de sectoren onderwijs, zakelijke dienstverlening, landbouw en visserij. In de bouw wil slechts een derde tot de pensioenleeftijd aan de slag blijven. Dat is meteen de laagste score.

Er is nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen in de bereidheid om tot 65 te werken. Na die leeftijd tekent zich wel een kloof af: 15 procent van de mannen wil nog na zijn 65ste werken, terwijl dat bij de vrouwen om amper 10 procent gaat.

Bron: Intermediair PW

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen