< Terug naar overzicht

Nederlanders streng voor werkloze jongeren

Meer dan acht op de tien Nederlanders vindt dat dat jongeren een baan onder hun niveau moeten accepteren. Een meerderheid (54%) vindt zelfs dat dit wettelijk verplicht moet worden. Oudere werknemers worden dan weer als waardevol gezien.

Dit blijkt uit een enquête die verzekeraar Achmea en De Persdienst lieten uitvoeren door GfK. 82% van de Nederlanders vindt dat jongeren zelf actiever moeten zijn om interessant te worden op de arbeidsmarkt. Een ruime meerderheid in Nederland denkt dat criminaliteit het gevolg is van de toenemende jeugdwerkloosheid.

Volgens 67% is de jeugdwerkloosheid te wijten aan het tekort aan banen én een slechte aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt (55%). De helft van Nederland vindt dat jongeren zich verplicht moeten omscholen als ze langer dan een jaar zonder werk zitten. De overheid zou er volgens een ruime meerderheid voor moeten zorgen dat het onderwijs een betere aansluiting heeft op de arbeidsmarkt.

Nederlanders hechten veel waarde aan oudere werknemers. Zij moeten worden ingezet als mentoren van jongere werknemers. 86% van Nederland vindt dat ouderen hun kennis moeten overdragen aan jongere werknemers. 80% denkt dat de kennis en ervaring van ouderen op de werkvloer zouden worden gemist, als ze moeten plaatsmaken voor jongeren. Amper een kwart van de Nederlanders vindt dat ouderen wél plaats moeten maken voor jongere werknemers.

Bron: Achmea

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen