< Terug naar overzicht

Nederlanders kijken op het werk naar de Olympische Spelen

Hoewel de Nederlandse schaatsers zegevieren op de Olympische Winterspelen in Sotsji, meldden opvallend minder Nederlandse werknemers zich ziek vorige week. Toch zorgt het recordaantal medailles voor het nodige Oranjegevoel.

Dat blijkt uit een analyse van ArboNed bij meer dan een miljoen werknemers en ruim 80.000 aangesloten werkgevers. Vorige week meldde 1,10% van de ruim 1 miljoen werknemers zich ziek. Dit is een opmerkelijk verschil in vergelijking met de week voordien (1,24%) en met dezelfde week in 2013 (1,36%).

Een verklaring kan zijn dat het in Midden- en Zuid-Nederland straks vakantie is en dat mensen die niet aan schoolvakanties gebonden zijn, nu al vakantiedagen of ATV-dagen opnemen. En wellicht worden de wedstrijden op het werk gevolgd.

Volgens de arbodienstverlener is de tijd dat werknemers zich bij een groot evenement ziek melden al lang voorbij. Nadat ArboNed tijdens het EK voetbal in 2004 een 19% hoger verzuim hadden geregistreerd op de eerste Oranjewedstrijddag, werden werkgevers en werknemers alert op verzuim tijdens evenementen. Alle sportevenementen daarna is geen hoger verzuim meer geconstateerd.

Bron: P&O Actueel/ArboNed

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen