< Terug naar overzicht

Nederland jaloers op Belgische loopbaanonderbreking

Parttime werken of het onderbreken van de loopbaan heeft negatieve gevolgen voor het verloop van de carrière, aldus Amelia Román. Iedere afwijking van de standaard 40-urige werkweek is nadelig.

Román werkt sinds 2001 voor de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) van het internationale STILE-project (Statistics and Indicators in the Labour Market in the e-Economy). De sociologe promoveerde aan de Universiteit Utrecht met een proefschrift getiteld ‘Deviating from the standard effects on labour continuity and career patterns’.

“Wie afwijkt van een standaard voltijdse loopbaan, ook al is het maar tijdelijk, krijgt daar de rest van de loopbaan op een negatieve manier mee te maken. Deeltijdarbeid, periodes waarin niet wordt gewerkt en ‘echte’ werkloosheid, hebben negatieve gevolgen voor de loopbaan, de hoogte van het loon, de socio-economische status en het functieniveau. Bij de terugkeer op de arbeidsmarkt na een tijdelijke werkonderbreking hebben herintreders een lager functieniveau en een lagere sociale status binnen bedrijven vergeleken met collega's”, stelt zij vast.

Deze negatieve effecten zijn volgens Román blijvend en achtervolgen werknemers in hun hele verdere carrièreopbouw. Werknemers moeten dus goed nadenken voor ze overgaan tot een werkonderbreking (bijvoorbeeld een sabbatical, studie of de tijdelijke zorg voor een dierbare).

Uit de studie blijkt dat vrouwen die hun werk vanwege een zwangerschap hebben onderbroken tien jaar nadat ze weer hervatten nog steeds minder verdienen dan hun collega's. Bij mannen blijkt vooral dat het terugstromen op de arbeidsmarkt moeizaam verloopt. Vrouwen kunnen gemakkelijker herintreden omdat een werkonderbreking van vrouwen beter wordt geaccepteerd.

Dat het ook anders kan bewijzen volgens haar de zuiderburen, wij dus. “Nederland moet een voorbeeld nemen aan België, omdat werknemers er kunnen sparen voor verlofdagen en het recht op een werkonderbreking wettelijk is vastgelegd.” In Nederland is alleen het recht om verlofdagen te sparen opgenomen in de levensloopregeling.

In ons land bestaat het recht op loopbaanonderbreking al 20 jaar en worden er positieve gevolgen geconstateerd voor werknemers die er gebruik van maken. Medewerkers die verlof opnemen, hebben dan ook recht op een terugkeer naar hun werkgever. “Belgische vrouwen gebruiken de regeling voornamelijk om arbeid en zorg te combineren waarbij ze tijdelijk deeltijds gaan werken. Belgische mannen gebruiken de regeling om deeltijds te werken als opstapje naar hun pensioen. Op deze manier dient de verlofregeling meerdere doelen: het bevorderen van de arbeidsdeelname van vrouwen en oudere werknemers en het vereenvoudigen van combinaties van arbeid met andere belangrijke levensdoelen”, analyseert Román.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen