< Terug naar overzicht

NedCar-medewerkers doen vrijwilligerswerk

Sinds januari werken 250 medewerkers van NedCar als vrijwilliger bij zorginstellingen, scholen, sportclubs, wijkraden en andere instellingen. Ze doen dat twee dagen per week om de tijd te overbruggen tot ze bij het nieuwe bedrijf VDL-NedCar medio volgend jaar weer aan de slag kunnen.

Het gaat om mensen die meestal vanwege hun leeftijd moeilijk bemiddelbaar zijn op de arbeidsmarkt. De vrijwilligers worden onder meer ingezet als brigadier, huismeester, bij wijkraden, het begeleiden van bejaarden naar kapper en pedicure, en het helpen bij de dagbesteding. Ze kunnen aan de slag bij 52 scholen en 12 zorginstellingen van Vivantes. Doel is dat deze mensen ‘arbeidsfit’ blijven, zegt wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen.

Bij NedCar werkten 1500 mensen. Van hen zijn 300 aan de slag met de ombouw van de fabriek in Born voor de productie van BMW-Mini's vanaf volgend jaar. De 1200 anderen krijgen een werkloosheidsuitkering en een aanvullende premie tot 100 procent van hun oude loon. Van hen gaan er zo'n 300 werken bij VDL-fabrieken in Duitsland (Leipzig) en Engeland (Oxford), een deel bij de nieuwe eigenaar VDL, een deel wordt gedetacheerd of bemiddeld naar ander werk, en 250 mensen hebben zich als vrijwilliger opgegeven in het zogeheten werkfitproject. De vrijwilligers moeten wel blijven solliciteren.

Bron: www.overhetnieuwewerken.nl

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen