< Terug naar overzicht

Nagenoeg één op de twee werknemers niet tevreden over werkomgeving

Slechts 16% van de mensen vindt dat het bedrijf waarvoor hij werkt bij hem past en aansluit bij zijn levensstijl. Medewerkers zijn vooral ontevreden over de werkomgeving en de onmogelijkheid om mobiel te werken.

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek bij meer dan 7000 medewerkers van grote bedrijven in tien landen. Het onderzoek gebeurde in opdracht van werkomgevingspecialist Steelcase. De enquête toont een sterk verband tussen iemands perceptie van zijn werkomgeving en werkplek, en de mate waarin hij zijn werkgever bij hem en zijn levensstijl vindt passen.

41% van de kenniswerkers is niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. De belangrijkste reden waarom kenniswerkers niet tevreden zijn met hun werkomgeving is de onmogelijkheid om mobiel te werken (68%). 35% verwijst naar het moeten werken in een open kantooromgeving als reden van ontevredenheid.

Het ongenoegen over niet-optimale werkomstandigheden leidt in hoge mate tot concentratieverlies (bij 83% van de mensen die ontevreden zijn) en gevoelens van stress (bij 84% van de mensen die ontevreden zijn).

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen