< Terug naar overzicht

Nadenken over loopbaan met de loopbaancheque

Werknemers zullen binnenkort tegen een betaalbare prijs loopbaanbegeleiding kunnen krijgen. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) werkt aan een cheque waarmee elke werknemer om de zes jaar acht uur loopbaanbegeleiding zal kunnen kopen bij een erkende aanbieder. De cheque moet werknemers aansporen regelmatig te reflecteren over hun loopbaan.

“De bedoeling is dat mensen veel harder dan vandaag nadenken over hun loopbaan”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. De ‘loopbaancheque' is afgesproken in het loopbaanakkoord tussen de Vlaamse sociale partners en de Vlaamse regering.

De opzet is dat werknemers die cheque kunnen aankopen bij de VDAB. De exacte prijs van de cheque ligt nog niet vast, maar zou rond 40 euro liggen. De Vlaamse overheid past vervolgens per loopbaancheque 550 euro bij. Daarvoor is in de Vlaamse begroting 12 miljoen euro vrijgemaakt. Bovendien vallen de quota voor kansengroepen weg.

Met de cheque zal de werknemer acht uur loopbaanbegeleiding kunnen kopen bij een erkende verstrekker, goed voor een waarde van ongeveer 550 euro. Om de zes jaar zou elke werknemer het recht krijgen om zo'n cheque aan te kopen.

Tegen de zomer hoopt de minister de loopbaancheque klaar te hebben.

Bron: De Standaard/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen