< Terug naar overzicht

Nachtarbeid voortaan mogelijk in de e-commerce van de distributiesector

Op 18 maart 2016 werd het Koninklijk Besluit gepubliceerd op basis waarvan nachtarbeid voor activiteiten van e-commerce in de distributiesectoren mogelijk wordt. Dit K.B. laat toe dat er in deze sectoren op ondernemingsniveau een arbeidsregeling met nachtprestaties ingevoerd wordt.

Recentelijk voerden sectorale cao’s binnen paritaire comités 201 (zelfstandige kleinhandel), 202 (kleinhandel in voedingswaren), 202.01 (middelgrote levensmiddelenbedrijven), 311 (grote kleinhandelszaken) en 312 (warenhuizen) de mogelijkheid in om een arbeidsregeling met nachtprestaties in te voeren voor e-commerce-activiteiten. Het was echter nog wachten op het K.B. op basis waarvan deze vorm van nachtarbeid daadwerkelijk toegelaten zou zijn in deze distributiesectoren.

Dit Koninklijk Besluit van 13 maart 2016 werd op 18 maart 2016 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Het bepaalt dat nachtarbeid voor activiteiten van e-commerce  voortaan toegelaten zijn in de distributiesector op voorwaarde dat de aard van de werken of de activiteiten de nachtarbeid rechtvaardigt. Het zal aan de werkgever zijn om dit te kunnen aantonen. Het K.B. trad in werking op 29 maart 2016.

Bron: Claeys & Engels (claeysengels.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen