< Terug naar overzicht

Na de burn-out, nu de bore-out

De gevaren en symptomen van een burn-out staan reeds enkele jaren in de schijnwerpers, toch wordt het nog vaak verward met een bore-out, een fenomeen dat 15% van de werknemers plaagt.

Minder gekend dan de burn-out, maar zeker zo gevaarlijk, is de bore-out. Werknemers die hierdoor getroffen worden, voelen zich niet zozeer overwerkt, integendeel, ze vervelen zich vaak dood op kantoor.

Symptomen

Net zoals de burn-out kan een bore-out gevaarlijk zijn. Het werkt niet enkel verlammend op vlak van de carrière, maar ook op persoonlijk vlak. De persoon voelt zich constant uitgeput, vindt geen voldoening meer in het werk, lijkt vast te hangen in een routine en loopt uiteindelijk het risico om in te storten.

Aanleiding

Volgens arts Luc Swinnen ligt de verantwoordelijkheid niet altijd bij de werknemer of patiënt. Ze kunnen volgens hem niet helemaal verantwoordelijk gehouden worden voor de voortdurende verveling waarin ze vastgeroest zitten. Hij legt daarom zeker ook de verantwoordelijkheid bij het management: er wordt vaak niet genoeg gedelegeerd van bovenaf, of ze zijn gierig met nieuwe uitdagingen. Hierdoor worden werknemers net onderbelast en niet genoeg creatief of intellectueel uitgedaagd, met een bore-out als mogelijk gevolg.

Oplossingen

Een eerste remedie tegen een bore-out is om zo snel mogelijk een andere job te zoeken. Of het nu de inhoud van je takenpakket is of een ondermaatse leidinggevende, de beste manier om dat probleem aan te pakken, is door de deur dicht te trekken. Swinnen: “Je kan proberen om het gedrag van een leidinggevende bij te sturen, maar vaak is dat geen oplossing.”

Een tweede vereiste is om assertiever te worden. Veel mensen die last hebben van een bore-out, hebben niet de meest mondige persoonlijkheid. Hierdoor komen ze niet op voor wat ze willen, durven ze ook niet vaak nadenken over wat ze precies wel willen, en blijven ze hangen in een job die hen niet boeit of waardeert. Willen ze iets aan hun uitzichtloze situatie veranderen, dan moeten ze voor zichzelf opkomen en beseffen wat ze waard zijn. Willen ze een andere opdracht, groeikansen of willen ze in aanmerking komen voor een opleiding? Dan moeten ze dat onder de aandacht van hun leidinggevende durven te brengen.

Bron: Jobat (jobat.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen