< Terug naar overzicht

Mypension.be vertelt u wanneer u met pensioen kunt

Elke ambtenaar, werknemer of zelfstandige kan voortaan online nagaan op het pensioenportaal mypension.be op welke datum hij met pensioen kan.

De website mypension.be bestond al, maar wordt stelselmatig voort uitgebouwd. Belgen konden al bepaalde gegevens over hun carrière en pensioen raadplegen, maar voortaan is het ook mogelijk om eenvoudig de vroegst mogelijke pensioendatum te berekenen. De site is toegankelijk via de e-ID.

“Burgers zullen nu sneller geïnformeerd worden over hun pensioenrechten”, vindt minister van Pensioenen Bacquelaine. Maar ook de pensioeninstellingen varen er wel bij. “Zij steken nu immers heel wat middelen en tijd in het beantwoorden van vragen van burgers over hun pensioendatum of bedrag.”

Op de mogelijkheid om het bedrag van het wettelijk pensioen af te lezen op mypension.be, is het wel nog wachten tot begin 2017. Wel wordt het in oktober van dit jaar al mogelijk om gegevens over het aanvullend pensioen te raadplegen.

Eind 2017 komt dan de kers op de taart voor het project, wanneer het ook mogelijk wordt om de impact op het pensioen te simuleren bij een carrièreswitch. Wie bijvoorbeeld overweegt om zelfstandig te worden of halftijds te gaan werken, zal dan snel de gevolgen voor zijn pensioen kunnen berekenen.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen