< Terug naar overzicht

Multinational heeft bewuste loonpolitiek

Niet minder dan 85% van een staal multinationals werkt met een loonbetalingsysteem dat algemeen geldig is in alle afdelingen van alle landen waar de organisatie actief is. Dat blijkt uit een enquête van Mercer Human Resource Consulting bij 90 multinationals die vooral actief zijn in Europa en de Verenigde Staten. Hun loonpolitiek moet vooral personeel aantrekken en behouden, sterke prestaties belonen en helpen bij de strategische uitwerking van de bedrijfsstrategie.

Driekwart van de multinationals uit het onderzoek heeft een jaarlijkse loonkost van meer dan 1 biljoen dollar. In hun loonpolitiek richten ze de aandacht op vier aspecten. Ze streven naar marktconforme beloning (72%), ze willen met het loonbeleid de werknemer motiveren, op korte (72%) én op lange termijn (68%) en ze trachten de loopbaanontwikkeling te stimuleren (64%). Een belangrijke minderheid van 45% wil met een gericht beleid flexibele beloning mogelijk maken (pay mix, employee benefits).


De respondenten zeggen tamelijk gedetailleerd te werken bij de bepaling van het loonbeleid. 52% werkt met vaste richtlijnen, 22% tekent precieze beleidslijnen uit voor de beloning van alle werknemers, 16% beperkt die detailbehandeling tot het senior management. De uitdaging bestaat er vooral in de strategie te monitoren. Daar heeft volgens Corinne Carlson, consultant voor Mercer in Chicago, HR een belangrijke rol te vervullen: “In amper de helft van de multinationals rapporteren de locale HR-afdelingen aan de algemene HR-directie. Op die manier wordt het moeilijk om van betalingsstrategieën concreet resultaat te verwachten.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen