< Terug naar overzicht

Motivatie van elektriciens belangrijker dan diploma

Bijna de helft (43 procent ) van de werkgevers uit de elektronische sector is bereid elektriciens aan te werven zonder diploma. Motivatie is veel belangrijker.

Dat blijkt uit een bevraging van het sectoraal opleidingsfonds Vormelec bij zo'n 100 Belgische bedrijven uit de elektrotechnische sector. 43 procent van de werkgevers vindt een diploma niet essentieel om een elektricien in dienst te nemen.

Motivatie is veel belangrijker, zo blijkt. 75 procent van de bevraagden vinden dit een onontbeerlijke eigenschap bij kandidaten. Daarnaast bleek dat ook een praktische basiskennis elektriciteit en ervaring belangrijke factoren zijn bij de beslissing over de aanwerving van een elektricien.

“Dit wijst op een groot tekort aan elektriciens. Bedrijven zijn daardoor inschikkelijker ten aanzien van potentiële werknemers om toch voldoende mensen aan te kunnen werven”, zegt Hilde De Wandeler, directeur van Vormelek. “Daarnaast toont het aan dat bedrijven bereid zijn om nieuwe mensen zelf op te leiden. Zowel op de werkvloer als met externe opleidingen. Iets wat wij als opleidingscentrum enkel kunnen toejuichen.”

Naast motivatie is ook ervaring belangrijker dan een diploma: meer dan 60 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders vindt dat gebrek aan ervaring een remmende factor is bij de aanwerving van elektriciens.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen