< Terug naar overzicht

Motivatie en persoonlijkheid belangrijker dan ervaring

Uit een enquête van Accountemps in negen landen blijkt dat Belgische managers meer belang hechten aan motivatie en persoonlijkheid als selectiecriterium dan aan ervaring en diploma.

Terwijl hun collega's in het buitenland doorgaans eerst en vooral kijken naar ervaring, vinden Belgische managers persoonlijkheid, houding en motivatie belangrijkere criteria om een kandidaat te beoordelen. Tegelijk raden ze jonge boekhouders en financiële medewerkers aan een goed evenwicht bewaren tussen werk en privé-leven.
Dit onderzoek werd gevoerd in Australië, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Nieuw Zeeland en Groot-Brittannië en bevat de reacties van 1550 Human Resources en Finance Managers.
Terwijl in de landen van het Gemenebest minstens de helft van de financiële managers "ervaring" het belangrijkste criterium vindt bij het aanwerven van nieuwe medewerkers, wordt in de Benelux eerder naar de persoonlijkheid en de
motivatie van de kandidaat gekeken. België speelt hierin een voortrekkersrol met niet minder dan 59% van de geïnterviewden die dit criterium een primordiale rol toebedelen. Ter vergelijking: in alle andere landen lag deze score onder 50% en in het Verenigd Koninkrijk bedroeg ze amper 30%.
Toch geeft ook in België nog bijna een kwart van de managers aan dat vorige werkervaring voor hen een doorslaggevend element vormt. Opmerkelijk is dat het
behaalde diploma duidelijk een minder belangrijk gegeven is. Enkel in Nederland hecht meer dan 10% van de managers er belang aan. In ons land schommelt het antwoord met 6% rond het globale gemiddelde.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen