< Terug naar overzicht

Mooie toename van de uitzendactiviteit in juni

In de maand juni 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 3,50 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 3,12 procent in het arbeiderssegment en met 4,02 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand juni van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met 9,93 procent optekenen (tegenover +3,11 procent in mei 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 11,27 procent in het arbeiderssegment en een toename met 8,06 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 277,3 punten in juni 2017 tegenover 267,9 punten in mei. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector leverde dus uitstekende prestaties in juni 2017. De sterke jaarlijkse groei wordt mede ondersteund door een sterke toename van de studentenarbeid. De cijfers van juni bevestigen de positieve eerste jaarhelft voor de industrie.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen