< Terug naar overzicht

Mooie stijging van de uitzendactiviteit in april (met dank aan de studenten)

In april 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 3,56 procent ten opzichte van maart (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 3,85 procent in het arbeiderssegment en met 3,16 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand april van vorig jaar liet de uitzendsector een stijging met 11,80 procent optekenen (tegenover 'amper' +3,76 procent in maart 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 13,47 procent in het arbeiderssegment en met 9,62 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 278,4 punten in april 2017 tegenover 268,9 punten in maart. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De mooie maandcijfers zijn onder andere een gevolg van kalendereffecten. De sterke jaarlijkse groei wordt ondersteund door een stevige stijging in het studentensegment en dit door de verschuiving van de paasvakantie in vergelijking met vorig jaar.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen