< Terug naar overzicht

Ministerraad keurt oprichting Engelstalige handelsrechtbank in Brussel goed

Binnenkort wordt het mogelijk voor ondernemingen om hun internationale handelsgeschillen voor een Engelstalige rechtbank in Brussel te brengen.

Tot voor kort moesten de partijen die een geschil in het Engels wilden afhandelen, een beroep doen op private arbitrage of buitenlandse rechtbanken, bijvoorbeeld in Londen. Dankzij de Brussels International Business Court (BIBC) kunnen partijen voortaan ook in Brussel terecht om hun internationale handelsgeschillen in het Engels af te handelen. Met de nadruk op 'kunnen', want een procedure voor de BIBC blijft een vrijwillige beslissing en beide partijen moeten instemmen met een Engelstalige procedure.

De BIBC biedt trouwens meer voordelen dan het Engels als proceduretaal. Als de internationale handelsgeschillen worden gegroepeerd voor één gespecialiseerde rechtbank, komt dat ook de kwaliteit en de snelheid van de procedures ten goede. Bovendien zetelen in de BIBC carrièrerechters en expertenrechters. De specialisatiegraad van de BIBC en de kwaliteit van haar magistraten moeten leiden tot een voorspelbare, snelle en deskundige rechtspraak voor internationale handelsgeschillen.

Engelstalige procedures en rechtspraak stroomlijnen bovendien de communicatie tussen een buitenlandse onderneming en haar Belgische vestiging in geval van een geschil. Tot slot zal de BIBC de reputatie van België en Brussel in het buitenland versterken. De kwaliteit en de professionaliteit van het gerechtelijk apparaat van een land zijn immers doorslaggevend bij de investeringsbeslissingen van buitenlandse ondernemingen.

Bron: VBO (vbo.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen