< Terug naar overzicht

Minister Peeters breekt lans voor mystery calls

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil laten onderzoeken in welke mate mystery calls kunnen worden ingevoerd om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken. Coalitiepartners N-VA en Open VLD zijn tegen.

Momenteel maakt enkel de dienstenchequesector gebruik van mystery calls, waarbij via anonieme telefoontjes wordt nagegaan of werkgevers sollicitanten van allochtone origine discrimineren. Vorig jaar werd in het parlement echter een resolutie over discriminatie op de arbeidsmarkt goedgekeurd die de nadruk legt op zelfregulering voor alle sectoren.

Minister Peeters wil die zelfregulering nu aanmoedigen, maar ook een stok achter de deur houden voor die sectoren die nu nog volledig achterblijven. Hij wil de arbeidsinspectie en het gelijkekansencentrum Unia laten onderzoeken of de overheid op termijn zelf mystery calls kan uitvoeren om discriminatie op te sporen.

Of zijn wil ook werkelijkheid wordt, lijkt heel twijfelachtig: Peeters staat in de meerderheid alleen met zijn pleidooi. Coalitiepartners Open VLD en N-VA zijn resoluut tegen.

Bron: Deredactie.be


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen