< Terug naar overzicht

Minister Muyters reikt eerste nieuwe loopbaancheque uit

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters heeft de eerste loopbaancheque uitgereikt en de begeleidende campagne voorgesteld in de Werkwinkel van Leuven. De nieuwe cheques moeten zowel werknemers als zelfstandigen aanzetten om actiever over hun loopbaan na te denken.

“Loopbaanbegeleiding is een bijzonder nuttig instrument om mensen een prettiger gevoel te geven bij hun loopbaan, om hen duidelijk te maken dat ze die ook echt in handen kunnen nemen. Door de loopbaancheque te introduceren, hebben we het bestaande loopbaansysteem hervormd, zodat hopelijk veel meer mensen loopbaanbegeleiding zullen volgen”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Vanaf 1 juli kan elke werknemer en zelfstandige bij de VDAB terecht voor een loopbaancheque waarmee hij/zij vier uur loopbaanbegeleiding kan volgen. Dat kan bij één van de door de VDAB erkende loopbaancentra in heel Vlaanderen. Tot voor kort waren 19 bedrijven erkend. Sinds de nieuwe maatregel hebben nog eens 49 HR-bedrijven een aanvraag ingediend.

“We willen naar een fijnmazig netwerk van aanbieders, waardoor iedereen bij wijze van spreken naast de deur terecht kan voor een sessie loopbaanbegeleiding. In plaats van een aanbodgericht systeem, zijn we nu geëvolueerd naar een vraaggerichte cheque, die zeer individueel ingezet kan worden”, vindt Muyters.

Elke gebruiker kan elke zes jaar maximaal 8 uur loopbaanbegeleiding volgen. Een loopbaancheque is goed voor vier uur. Dat kost de werknemer 40 euro, maar beantwoordt aan een reële kost van 550 euro.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen