< Terug naar overzicht

Minister Borsus lanceert eigen voorstel voor herinvoering proefperiode

Na het afspringen van het sociaal overleg over de herinvoering van de proefperiode, wil de federale regering het dossier naar zich toe trekken. De minister van Middenstand Willy Borsus heeft alvast zelf een voorstel klaar.

Eerder deze week hebben de vakbonden het ontwerpakkoord tussen de sociale partners over onder meer de herinvoering van de proefperiode en de hervorming van het minimumloon voor jongeren afgeschoten. Dat tot grote ergernis van de werkgevers, die vinden dat de vakbonden daarmee het hele interprofessioneel akkoord (IPA) op de helling zetten.

Het voorstel van minister Borsus (MR) voorziet in een proefperiode van minstens 15 dagen tot 6 of 12 maanden. Een proefperiode zou ook enkel kunnen bij contracten van onbepaalde duur. Minister van Werk Kris Peeters lijkt daarentegen het sociaal overleg eerst nog kansen te willen geven.

Nieuw is alvast dat de proefperiode enkel gebruikt zou kunnen worden bij contracten van onbepaalde duur. Verder mag er maar sprake zijn van één proefperiode per functie. Zo zal het bijvoorbeeld niet kunnen dat een werkgever een boekhouder aanwerft, nadien laat vertrekken en opnieuw in dezelfde functie aanneemt met een proefcontract. Wanneer dezelfde boekhouder zou terugkeren in een andere functie, bijvoorbeeld op de HR-afdeling, zou een proefperiode wél kunnen.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen