< Terug naar overzicht

Minder verloop door sociale media

Medewerkers zijn gelukkiger en meer betrokken als ze online mogen netwerken met gelijkgestemden. Al voelt het middenmanagement zich gepasseerd.

Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse Baylor University bij een financieel instituut dat manieren zocht om het verloop terug te dringen. Wat constateerden de onderzoekers? Als medewerkers toegang kregen tot een intern sociaal netwerk, verbeterde het moreel en ging het verloop omlaag. Bovendien zaten medewerkers beter in hun vel en toonden ze meer betrokkenheid bij hun werkgever.

Om het verloop terug te dringen, zette het financieel instituut een interne sociale en werkgerelateerde netwerksite op. Nieuwe medewerkers gebruikten de site om zichzelf voor te stellen. Tevens konden ze via het netwerk snel achterhalen welke collega’s ze konden benaderen bij vragen of problemen. Na enige tijd gingen deze medewerkers het netwerk gebruiken om andere nieuwkomers te helpen bij hun eerste stappen in de organisatie. Zij traden op als mentor en zorgden ervoor dat nieuwkomers zich snel thuis voelden.

Middenmanagement


Nieuwe medewerkers kregen zo gemakkelijker toegang tot waardevolle informatie en konden gemakkelijker contacten leggen met andere medewerkers in de organisatie.

Alleen het middenmanagement voelde zich gepasseerd en stond negatief tegenover het sociale netwerk, juist om nieuwe medewerkers hen niet meer nodig hadden om contact te leggen met senior managers. Naar hun gevoel werd zo hun bemiddelende rol ondermijnd.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen