< Terug naar overzicht

Minder vakantiejobs door crisis

In de zomervakantie zullen er 40.000 minder vakantiejobs zijn dan vorig jaar. Dat is een daling met tien procent.

Volgens Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, komt die daling er vooral door de slechte economische vooruitzichten. “Er is sowieso nauwelijks vraag naar arbeidskrachten. De vraag naar jobstudenten volgt die tendens.”

Deze zomer zullen zo’n 360.000 studenten aan de slag kunnen. “De daling van 40.000 vakantiejobs is dan ook niet zo dramatisch, want op lange termijn stijgt het aantal vakantiejobs nog steeds”, weet Federgon.

De sectorfederatie verwacht dat er minder studenten aan de slag kunnen in technologiebedrijven, in metaalfabrieken en de voedingssector. De meeste vakantiejobs zijn ook deze zomer weer te rapen bij sport en recreatie, in pretparken en bij de horeca. Maar ook in de retail en distributie zullen studenten aan de slag kunnen deze zomer.

Onder andere door de nieuwe wetgeving over studentenarbeid waren er vorige zomer er opmerkelijk meer vakantiejobs. Bovendien bleken sectoren, zoals die van de grootwarenhuizen, minder crisisgevoelig te zijn dan eerst gedacht en kwam er een grote vraag naar jobstudenten.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen