< Terug naar overzicht

Minder vacatures voor VDAB

In april 2013 ontving de VDAB 21.625 vacatures. Dat is 1,2 procent minder dan in april 2012. Tijdens de voorbije twaalf maanden heeft de VDAB 257.044 vacatures ontvangen. Dat is 12,9 procent minder dan in de periode mei 2011 – april 2012. Al lijkt het aantal ontvangen vacatures niet verder te dalen.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB op zijn website bekendmaakte. Opmerkelijk is de kleinere vraag naar medewerkers die midden- of hooggeschoold zijn. Het aantal vacatures voor die doelgroepen daalde respectievelijk met 11,9 en 10,7 procent.

Bij de vacatures in het kader van ‘Werken en leren’ is er een sterke stijging in vergelijking met april 2012 (+288,9 procent). Dat is te wijten aan het nieuwe arbeidscircuit van de federale instapstages. Een competentieversterkende maatregel voor laaggeschoolde jongeren in de tweede helft van hun wachttijd, dat kadert in het economische relanceplan van de federale regering. De maatregel is gestart in januari 2013.

Opvallend is ook dat er deze maand veel meer vacatures voor studentenjobs binnengekomen zijn: bijna de helft meer dan in april 2012. “Het stijgend aantal vacatures voor studentenjobs maskeert echter dat het aantal vacatures in de gewone arbeidscircuits nog altijd daalt”, waarschuwt de VDAB.

Bron: VDAB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen