< Terug naar overzicht

Minder vacatures dan een jaar geleden

In januari 2012 ontving de VDAB 23.663 vacatures. Dat is 4,9 procent minder dan in januari 2011. Ook hier laat de vertragende economie zich gelden. Al blijven technisch geschoolde profielen gegeerd op de arbeidsmarkt.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB bekendmaakte. Het aantal ontvangen vacatures ligt in januari 2012 wel hoger dan dat van december 2011. Maar dat is normaal, december is gewoonlijk een relatief zwakke maand.

De voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 306.207 vacatures of 14,3 procent meer dan de periode februari 2010-januari 2011. Het stijgingsritme van het aantal vacatures over twaalf maanden blijft verder dalen. In december lag het aantal vacatures over twaalf maanden met 307.423 iets hoger dan deze maand. De top lijkt dus bereikt, deze maand is er geen record meer. De vertragende economie laat zich hier gelden.

De vraag naar hooggeschoolden (bachelors en masters) kent de grootste stijging met 23,8 procent. Vooral in de gezondheidszorg blijft de vraag naar medewerkers groot, net zoals in de zakelijke dienstverlening. De vraag naar technisch gerichte beroepen die zware knelpuntberoepen zijn, blijft groot.

De vraag naar leerkrachten secundair onderwijs, maatschappelijke assistenten, textiel-, confectie- en chemie-arbeiders daalt sterk in vergelijking met een jaar geleden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen