< Terug naar overzicht

Minder opleidingscheques voor hooggeschoolden

Hoogopgeleiden kunnen in de toekomst enkel nog opleidingscheques aanvragen voor opleidingen die vermeld staan in hun persoonlijk ontwikkelingsplan. Voor kort- en middengeschoolden verandert er niets.

Het systeem van opleidingscheques wordt grondig hervormd en moet deze legislatuur goed zijn voor een besparing van 2,6 miljoen euro. Hoogopgeleiden kunnen in de toekomst enkel nog opleidingscheques aanvragen voor opleidingen die vermeld staan in hun persoonlijk ontwikkelingsplan dat ze opmaken tijdens hun loopbaanbegeleiding.

Voor kort- en middengeschoolden verandert er niets. Zij kunnen opleidingscheques aanvragen voor een arbeidsmarktgerichte opleiding.

Daarnaast wordt het toepassingsgebied voor opleidingscheques en loopbaancheques uitgebreid voor Vlaamse werknemers die hier wonen, maar niet in het Vlaamse of Brussels Hoofdstedelijk gebied werken. Ook Vlaamse zelfstandigen die hun vestiging niet op het Vlaamse of Brussels Hoofdstedelijk gebied hebben, vallen voortaan onder de reglementering.

Wie als werknemer een opleiding volgt, kan bij de Vlaamse overheid cheques aanvragen. De overheid betaalt de helft terug, met een maximum van 250 euro per kalenderjaar. Conform het Vlaams regeerakkoord wordt het systeem nu opnieuw teruggeschroefd. Vanaf volgend jaar wordt het budget teruggebracht van 8,6 naar 6 miljoen euro per jaar. In 2010 zette de Vlaamse regering al flink het mes in de opleidingscheques.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen