< Terug naar overzicht

Minder dan de helft van de Europese werknemers wil zijn bedrijf aanbevelen als werkgever

Werknemers en werkgevers zitten niet op dezelfde golflengte. Hoewel 95 procent van de bedrijven denkt dat hun werknemers hen zouden aanbevelen bij vrienden en familie, zou slechts 43 procent van de werknemers dat ook effectief doen.

Dat blijkt uit Europees onderzoek van jobsite Stepstone naar de impact van het werkgeversimago op de arbeidsmarkt. Het onderzoek is uitgevoerd in april 2011 in Belgiƫ, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. 823 organisaties en 5929 werknemers namen deel aan het onderzoek.

Dit verschil wordt bevestigd door de aantrekkelijkheidsscore die werkgevers en werknemers geven. Bedrijven hebben een een vrij aantrekkelijk zelfbeeld (6,5 op 10), terwijl werknemers hun werkgever slechts als matig aantrekkelijk zien (5,8 op 10).

De huidige werknemers spelen een sleutelrol bij het werven van nieuw talent. Bedrijven mogen de rol van hun eigen medewerkers op de rekruteringsmarkt niet onderschatten, want 69 procent van werkzoekenden zal de reputatie van een werkgever nagaan bij vrienden en familie.

Bron: Stepstone

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen