< Terug naar overzicht

Minder bedienden krijgen bonus

Een op de vijf bedienden in de privésector krijgt dit jaar een bonus. Dat is ongeveer vijf procent minder dan in 2017 en 2018. Toen ontving nog een op de vier een bonus. De daling wijst erop dat de marges bij de bedrijven het voorbije jaar kleiner zijn geworden. De collectieve bonus blijft populairder dan de individuele.

De groep van werknemers die traditioneel het vlotste toegang heeft tot een bonus, zijn de bedienden uit de profitsector. In 2019 krijgt 21 procent van hen een bonus, zo blijkt uit een analyse van 270.000 arbeidsovereenkomsten door HR-dienstverlener Acerta. En 12,77 procent ontvangt een collectieve bonus. In deze categorie is de niet-recurrente resultaatsgebonden bonus met 11,8 procent de populairste. De collectieve winstpremie, die twee jaar bestaat, kent voorlopig nog maar een bescheiden succes: 1 procent krijgt dit jaar een winstpremie.

Slechts een op de twaalf bedienden (8,13 procent) in de profitsector ontvangt een individuele bonus. Het bedrag van de individuele bonus is wel hoger dan dat van een collectieve. De gemiddelde individuele bonussen variëren tussen 3400 en 9900 euro. Bij collectieve bonussen is dit tussen de 1200 en 1600 euro.

Opvallend is dat het aantal bedienden dat dit jaar een bonus krijgt, daalt in vergelijking met 2018 en 2017.

De niet-recurrente resultaatsgebonden bonus vindt ook zijn weg naar een deel van de arbeiders. In de privé ontvangt 8 procent hem. In bedrijven met meer dan 500 werknemers stijgt dit tot ruim 45 procent van de arbeiders.

Bij de individuele bonussen zijn warrants populairder dan de loonbonus: 6,12 procent van de bedienden ontvangt een bonus onder de vorm van warrants, 2 procent een loonbonus. De voorbije jaren was dit omgekeerd en waren loonbonussen populairder dan warrants.

Maar samen bereiken de warrants en de loonbonussen in 2019 nog altijd een kleiner aandeel bedienden dan de voorbije jaren. Ook is de warrant populairder in grote dan in kleine bedrijven, met een bereik van 16,44 procent van de bedienden in profit-bedrijven met meer dan 500 werknemers en net geen 6 procent in profit-bedrijven met tussen de 50 en 100 bedienden. Maar of het nu gaat over een grote of kleine(re) onderneming, het bonusbedrag van de warrant blijft vooral hoog.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen