< Terug naar overzicht

Minder arbeidsongevallen in de uitzendsector

In 2014 steeg het aantallen personen die actief was in de uitzendsector met meer dan 10%. Dagelijks voerden meer dan 91.000 uitzendkrachten een opdracht uit. Het aantal arbeidsongevallen steeg echter ‘slechts’ met 7,6% en volgde dus niet de groei van de tewerkstelling in de sector.

In 2014 is de frequentiegraad (Fg), de maat voor het aantal arbeidsongevallen per miljoen gepresteerde uren, gedaald tot 40,21. Sinds de start van de bevraging van de arbeidsongevallen in 1998 is de frequentiegraad gedaald met 60%. Eenzelfde trend is er bij de jobstudenten, waarbij in vergelijking met 1999 het aantal jobstudenten meer dan verdubbeld is, maar de frequentiegraad daalde met 72% en de ernstgraad met 66%.

De dalende trend in de frequentiegraad toont aan dat de preventiedeskundigen in de sector in staat zijn om ook bij grotere tewerkstelling van uitzendkrachten de eisen voor veilige arbeidsomstandigheden op de werkplek te beheersen. In verband met het aantal dagen arbeidsongeschiktheid volgt de uitzendsector de trend, vastgesteld door het Fonds voor Arbeidsongevallen. “De voortdurende afnames jaar na jaar van frequentie- en ernstgraad onderschrijven dus dat het klimaat op de arbeidsvloer verbetert en dat sensibilisatie om arbeidsongevallen van uitzendkrachten te voorkomen werkt,” stelt PI, de Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid.

Bron: PI (p-i.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen