< Terug naar overzicht

Minder arbeidsongevallen door crisis

Tijdens de eerste helft van 2009 is het aantal arbeidsongevallen in de priv├ęsector met 15 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Dat blijkt uit gegevens van het Fonds voor Arbeidsongevallen (FAO).

Het aantal arbeidsongevallen zakt al een aantal jaren licht. Dat is vooral het gevolg van het krimpende gewicht van de industrie en de inspanningen voor een veiliger werkomgeving. Maar deze nieuwe, forse daling is duidelijk vooral veroorzaakt door de afname van de werkgelegenheid ten gevolge van de crisis. De impact van de crisis op het aantal arbeidsongevallen is al merkbaar in het laatste kwartaal van 2008.
Het aantal ongevallen op de werkvloer nam tussen het derde en het vierde kwartaal van vorig jaar met meer dan 4 procent af in industrie├źn zoals de textielsector, de auto-assemblagesector en de metaalverwerkende nijverheid. Dat zijn de sectoren die het eerst te kampen kregen met banenverlies ten gevolge van de recessie. In 2009 breidde het effect van de crisis zich alsmaar uit.
Toch waren er nog altijd sectoren waar het aantal ongevallen steeg. Dat was, bijvoorbeeld, het geval in de gezondheidszorg en de maatschappelijke dienstverlening. Dat zijn sectoren met relatief lage ongevalcijfers. Maar in beide sectoren bleef de werkgelegenheid wel stijgen.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen