< Terug naar overzicht

Minder aanvragen voor camera’s op de werkvloer

Het aantal aanvragen voor camera’s op de werkvloer is vorig jaar met 9 procent afgenomen, van 520 aanvragen in 2011 naar 472 aanvragen in 2012. Die daling is opvallend, want tussen 2007 en 2011 vertienvoudigde het aantal aanvragen voor camera’s die werknemers in de gaten moeten houden.

Dat meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen NSZ. In 2012 werden er 472 aanvragen voor het plaatsen van camera’s op de werkvloer ingediend bij de Privacycommissie, terwijl dat aantal in 2011 nog opliep tot 520.

Voor het eerst daalt het aantal aanvragen, want tussen 2007 en 2011 vertienvoudigde het aantal camera’s op de werkvloer (van 55 naar 520).

NSZ verwijst naar de strenger geworden 'antipestwet'. “Er zijn heel wat klachten over het gebruik van camera’s op de werkvloer. Een aantal werknemers ervaart zulke camera’s als pestgedrag, maar dat is het niet”, verzekert NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

“Werkgevers proberen er bovenal het aantal interne diefstallen mee terug te dringen.” Diefstal door eigen personeel is immers goed voor 30 procent van de diefstallen in handelszaken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen