< Terug naar overzicht

Minder aandacht voor gezonde werkplek door Het Nieuwe Werken

De aandacht voor een gezonde werkplek verslapt door de opmars van tijd- en plaatsonafhankelijk werken. De helft van de medewerkers die een gedeelte van de tijd thuis of onderweg werken, heeft last van werkgerelateerde pijnklachten.

Dat blijkt uit een onderzoek van Fellowes, een leverancier van kantoormateriaal en bureautica, naar de houding en mening van Europese medewerkers over de omstandigheden op hun werk.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse werknemers de afgelopen drie jaar last gehad hebben van pijnklachten die verband houden met een niet-ergonomische werkomgeving. De pijnklachten variƫren van pijn in de nek, rugpijn en RSI tot hoofdpijn.

Vooral medewerkers die een deel van de werktijd thuis of onderweg werken met een laptop lopen risico. De keukentafel, de sofa, trein of vliegtuig zijn populaire plekken om de laptop te gebruiken. Maar de kans op werkgerelateerde pijnklachten is hier groter dan op kantoor.

Al kan het (thuis)kantoor ook meer ergonomisch ingericht worden. Zo gebruikt 69 procent van degenen die last hebben van rugpijn geen speciale rugsteun en gebruikt bijna vier vijfde van deze groep ook geen voetensteun. Van degenen die klachten aan de ogen hebben, gebruikt 80 procent geen specifieke pc- of laptopstandaard.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen