< Terug naar overzicht

Millennials willen afgerekend worden op resultaten (en niet op hun aanwezigheid)

De millennials willen niet langer beoordeeld worden op de tijd die ze doorbrengen op kantoor, maar op de resultaten die ze kunnen voorleggen. Daarnaast waarderen ze een hechte samenwerking met collega’s.

Millennials zijn zeer gehecht aan een flexibele indeling van hun werktijden. Maar dit betekent niet dat zij geen contact willen met collega’s. Integendeel, zij willen juist leren van collega’s en samen presteren. Dat bevordert het werkplezier.

Dat blijkt uit het kwantitatieve onderzoek ‘World of Work’, dat in opdracht van Monsterboard is verricht, bij ruim 4000 werknemers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Werk-privébalans wint aan belang

Millennials zijn echt op zoek naar een betere werk-privébalans. Ze willen thuis kunnen werken als ze daar behoefte aan hebben en hun uren flexibel kunnen indelen. Enkel het resultaat is van belang.

De motivatie en loyaliteit van jonge medewerkers kan ontzettend toenemen als je aan hun wensen tegemoet komt. Flexibiliteit helemaal verbieden, kan er juist voor zorgen dan medewerkers op zoek gaan naar een baan bij een bedrijf dat flexibel werken wél stimuleert. Als werkgevers dus wel open staan voor flexibele werkuren, kunnen ze dit gebruiken als pullfactor. Ze doen er dan ook goed aan het duidelijk te vermelden in een vacaturetekst.

Contact met collega’s

Millennials willen sowieso dicht in de buurt werken, zodat de reistijd beperkt blijft. Het aantal uren dat contractueel vastgelegd is, moet makkelijk aangepast kunnen worden. Reisjes en activiteiten met collega’s worden zeer gewaardeerd.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen