< Terug naar overzicht

Millennial hecht minder belang aan salaris

Wie denkt dat jongeren te lokken zijn met de belofte van een royaal salaris en een team om te leiden, komt bedrogen uit. Uit recent onderzoek blijkt dat zingeving in de loopbaan de topprioriteit is voor de millennial.

Ruim een kwart van de millennials vindt het leveren van een positieve bijdrage de belangrijkste prioriteit in zijn carrière. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup. Op de tweede plek staat goed samenwerken (24 procent) en daarna het verdienen van veel geld (14 procent).

De millennials uit de Lage Landen wijken in dit opzicht af van hun leeftijdsgenoten wereldwijd. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat wereldwijd 23 procent van de millennials een hoog salaris als de hoogste prioriteit ziet. Zeker in Nederland blijkt ‘goed willen doen’ een nog snellere vlucht te nemen dan het internationale gemiddelde.

Leidinggeven geen prioriteit meer

Verder blijkt dat leidinggeven niet meer de belangrijkste ambitie in een carrière is van de millennial. Ontwikkelen in de breedte neemt steeds meer die plaats in. Hogerop komen, betekent dan ook meer dan alleen leidinggevende functies met meer verantwoordelijkheid vervullen. Traditiegetrouw zijn er wel nog steeds meer mannen dan vrouwen die een leidinggevende rol ambiëren.

Vaardigheden

Millennials richten zich liever op het ontwikkelen van hun eigen vaardigheden, dan op het managen en leiden van anderen. Maar liefst twee derde van de millennials focust zich op het ontwikkelen van jobgerelateerde vaardigheden en technologische vaardigheden. Vooral persoonlijke vaardigheden, zoals samenwerken en communicatie, krijgen met 37 procent veel aandacht. Slechts een derde heeft vaardigheden op het gebied van leiderschap en management als voornaamste focus.

Opvallend is dat de millennial, ondanks die andere ambities, wel van mening is dat hij of zij beter kan managen dan zijn eigen manager. Zo vindt 67 procent dat hij goed is in luisteren, terwijl maar 48 procent aangeeft dat de manager hier goed in is. Hetzelfde geldt voor het geven van feedback (64 procent van de millennials, versus 42 procent van de managers) en motiveren (43 procent, versus 35 procent).

“Het ontwikkelen van sociale vaardigheden is een belangrijk aspect in de veranderende arbeidsmarkt”, concludeert de studie. “De inhoud van een baan kan, zeker in deze tijd, elk moment veranderen, maar sociale vaardigheden blijven van groot belang. Ook in niet-leidinggevende posities.”

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen