< Terug naar overzicht

Microsoft breidt personeelsbestand met 5% uit

De Amerikaanse softwarereus Microsoft verwacht in de komende twaalf maanden zijn personeelsbestand van 57.000 met iets meer dan 5% uit te breiden. Bij de vergoeding valt op dat er minder betaald wordt in aandelen dan voorheen.

De voorbije twaalf maanden heeft Microsoft in de VS ongeveer 7000 aanwervingen verricht. Dat komt neer op zowat 30 selecties per werkdag. De meeste ervan waren vervangingsaanwervingen voor personeelsleden die het bedrijf verlieten of met pensioen gingen. Maar er waren ook 2160 extra medewerkers bij. Zo steeg het personeelsbestand tot 57.000.


Voor de volgende twaalf maanden verwacht Microsoft hetzelfde aantal aanwervingen. Bij die 7000 zullen er evenwel méér extra krachten zitten. De personeelsomvang zal verder uitdijen met zowat 3000 eenheden.


Dat vooruitzicht getuigt van een gezonde groeiverwachting van het concern van Bill Gates. Het budget voor onderzoek en ontwikkeling wordt ook opgetrokken met 4% (waardoor dat budget groeit tot nagenoeg 4 miljard euro). Uit die kostenpost valt nog een interessant vergoedingsfeit te distilleren. Microsoft beloont zijn personeel ook met aandelen en als die kosten erbij geteld worden, bedroeg het budget voor onderzoek en ontwikkeling het afgelopen jaar 6,8 miljard dollar. Vreemd genoeg zakken die uitgaven tot 6 miljard het komende jaar, ook al komt er zeker geen inkrimping van het onderzoekspersoneel. Microsoft zal evenwel minder aandelen onder zijn personeel verdelen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen