< Terug naar overzicht

#MeToo heeft weinig impact op romantiek op werkvloer

Donderdag is het Valentijn. Ook op de werkvloer zal er geflirt worden. Bijna de helft van de werknemers vindt dat nog altijd oké. Een kwart heeft al de liefde op het werk gevonden. Niettemin, maken opvallend meer bedrijven duidelijkere afspraken met hun werknemers over grensoverschrijdend gedrag.

HR-dienstverlener Tempo-Team ondervroeg naar aanleiding van Valentijn een representatieve steekproef van 2050 werknemers en werkgevers naar relaties op het werk na #MeToo. Blijkt dat een kwart al eens verliefd werd op een collega. Een vijfde kuste al iemand van het werk, of ging zelfs al een stapje verder. Bijna 15 procent van de respondenten had ook al eens een (geheime) relatie met een collega. #MeToo heeft weinig impact op relaties op het werk: het aantal werknemers dat flirtte, kuste, verliefd werd op of een relatie aanging met een collega bleef gelijk in vergelijking met 2016, toen Tempo-Team de enquête voor het eerst uitvoerde.

Volgens meer dan twee op drie werknemers moet een relatie tussen twee collega’s zeker kunnen. Bij de werkgevers gaat hiermee zelfs driekwart akkoord. Maar slechts een derde van de werknemers staat zelf open voor een relatie met een collega. De helft geeft aan dat een relatie met een collega starten voor hen uitgesloten is en vermijdt bewust te persoonlijk contact met collega’s.

#MeToo

Kantoorromances zouden volgens werknemers onder meer ontstaan door afspraakjes na de uren (46 procent), op zakenreis (32 procent) of door intense samenwerkingen (28 procent). Een derde gelooft dan weer dat het meestal toeval is dat twee collega’s verliefd worden op elkaar.

Een kwart geeft toe zelfs al eens te flirten met een collega. Ruim vier op tien werknemers vinden het ook niet erg als collega’s met hem of haar flirten. Maar evenveel respondenten vinden dat dit niet kan. Dat aantal steeg licht in vergelijking met 2016 (van 37 procent naar 45 procent). Een vijfde vindt het ook oké als de baas zich flirterig gedraagt, maar ruim tweederde keurt dit af. Ook dat is wat meer dan voor #MeToo (64 procent toen versus 68 procent vandaag).

Werknemers staan positief tegenover liefde op het werk, maar toch denkt 60 procent dat dit aanleiding kan geven tot problemen zoals roddels (80 procent), ruzies (51 procent) en mindere prestaties en werksfeer (38 procent). Net als in 2016 staan mannen en werknemers onder de 35 opvallend positiever tegenover romantiek en kantoorromances dan hun vrouwelijke of oudere collega’s.

Meer omkadering

Om eventuele problemen te vermijden, werkte ongeveer de helft van de bedrijven een gedragscode uit voor al dan niet gepaste relaties op het werk om zo de grenzen met overschrijdend gedrag duidelijker te maken.
Vier op tien bedrijven nemen ook maatregelen, zoals verliefde collega’s van elkaar scheiden door een van de partners naar een ander team te verplaatsen. Een derde van de werknemers vindt dat een goede zaak. Driekwart van de werkgevers heeft ook een vertrouwenspersoon aangesteld waar medewerkers terecht kunnen met vragen over relaties en ongepast gedrag.

In vergelijking met 2016 is het aantal bedrijven dat een beleid uitstippelt duidelijk gestegen: toen had maar een kwart van de bedrijven gedragscodes en vier op tien een vertrouwenspersoon. Ondanks die inspanningen, is er behoefte aan meer transparantie. De helft van de werknemers weet namelijk niet of zijn bedrijf relaties tussen collega’s al dan niet toelaat.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen