< Terug naar overzicht

Met de fiets naar het werk in Brussel

Twee weken lang gaan maar liefst 400 Brusselaars, vergezeld door hun coaches, de uitdaging aan om met de fiets naar het werk te rijden. Dat is zowat een verdriedubbeling van het aantal deelnemers tegenover de vorige editie. Samen zullen zij tijdens Bike Experience meer dan 30.000 kilometer bijeen fietsen.

Het aantal fietsers in het Brusselse Gewest blijft stijgen. Recent onderzoek van het Fietsobservatorium wijst uit dat het aantal fietsers in 2011 met 24 procent is gestegen tegenover 2010. En uit de Beldam-enquête blijkt dat de fiets goed is voor 7,8 procent van het Brusselse woon-werkverkeer.

Toch hebben sommige Brusselaars nog net dat kleine duwtje in de rug nodig om te beginnen fietsen. Om hen over de streep te trekken, riepen de Brusselse fietsverenigingen (Pro Velo, GRACQ, Fietsersbond, CyCLO, Les Ateliers de la rue Voot) met de steun van het Brussels Gewest in 2010 Bike Experience in het leven. Doel van het initiatief is om de Brusselaars met de nodige ondersteuning zelf de voordelen van de fiets te laten ontdekken.

Om veilig in de stad te leren fietsen, krijgen de deelnemers een aangepaste begeleiding. Vooraf volgden de kandidaten een opleiding ‘fietsen in de stad’. Daarnaast kunnen ze ook rekenen op een persoonlijke coaching. Zo krijgt elke beginnende fietser een ervaren fietser of coach toegewezen die hem ’s morgens en ’s avonds begeleidt op de drie eerste woon-werktrajecten. Dit jaar werden er op die manier 400 koppels van Bikers en Coaches gevormd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen