< Terug naar overzicht

Met collega’s naar WK kijken versterkt teamgevoel

Acht op de tien medewerkers geven aan dat goed samenwerken de belangrijkste eigenschap is om met het team het hoogste prestatieniveau te bereiken. Het is belangrijk dat collega’s elkaar goed kennen, op elkaar ingespeeld raken en samen voor een doel gaan. En waar wordt het saamhorigheidsgevoel meer gestimuleerd dan tijdens het samen kijken naar het voetbal?

Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals en administratief ondersteunend personeel. Meer dan de helft (53%) van de Nederlandse kantoormedewerkers zegt dat hun huidige team op het werk bovengemiddeld of zelfs uitzonderlijk hoog presteert. Slechts 3% zegt dat hun team ondermaats presteert.

Of collega’s een goed team vormen, heeft te maken met hun mentaliteit. 72% van de ondervraagden geeft aan dat willen samenwerken het belangrijkste onderdeel van de mentaliteit is om het hoogst mogelijke prestatieniveau te bereiken met het team.

Bijna acht op de tien Nederlandse kantoormedewerkers brengt graag tijd door met collega’s buiten werktijd. Meer dan een derde (37%) zegt dat met collega’s naar een sportwedstrijd kijken goed is om elkaar buiten het werk te leren kennen. Daarnaast zorgt het ook voor een betere verstandhouding met collega’s van andere afdelingen.

Collega’s die een WK-pronostiek of een kleine weddenschap willen organiseren, hoeven overigens geen schrik te hebben. De Kansspelcommissie zal ze uitzonderlijk door de vingers zien, zolang het om een kleine inzet gaat van een paar euro en met beperkte winstmogelijkheden.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen