< Terug naar overzicht

Mentale gezondheid op de werkvloer boert achteruit

Ruim 4 op de 10 organisaties (41 procent) stellen het afgelopen jaar in toenemende mate getroffen te zijn door mentale gezondheidsproblemen (als angst en depressies). Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Absence Management Survey’ van de Britse HR-beroepsorganisatie CIPD.

In 2009 verklaarde slechts 24 procent van de organisaties een toename van het aantal mentale gezondheidsproblemen te hebben waargenomen op de werkvloer. In 2015 bedraagt dat percentage reeds 41 procent, de problematiek wordt steeds hardnekkiger. De toenames bevinden zich voornamelijk in de grote en middelgrote organisaties met percentages van respectievelijk 69 en 51 procent. De problematiek hangt ook duidelijk samen met lange werkdagen en de mate waarin de operationele eisen een overwicht halen op het personeelswelzijn.

Hoe kunnen werkgevers deze problematiek nu best aanpakken? Eerst en vooral is de opleiding van managers cruciaal, aangezien zij vaak het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers vormen. Toch biedt slechts 30 procent van de organisaties een dergelijke training aan. Daarnaast moeten werkgevers zich ook eens buigen over de bedrijfscultuur: schaadt deze de mentale gezondheid en het welzijn van de medewerkers niet?

Private sector biedt amper ondersteuning

De studie concludeerde ook dat er voornamelijk in de private sector weinig ondersteuning is voor medewerkers met geestelijke gezondheidsproblemen: 28 procent gaf er toe geen enkele actie te ondernemen om zulke medewerkers te ondersteunen. Daarnaast bood slechts 32 procent een begeleidingsdienst aan, in tegenstelling tot 70 procent van de organisaties in de openbare sector. Amper 21 procent van de private organisaties zei meer aandacht te schenken aan de mentale gezondheid van de medewerkers, in tegenstelling tot 47 procent in de publieke sector.

De positieve zijde aan het grote aantal organisaties dat meer mentale gezondheidsproblemen op de werkvloer merkt, is dat deze dubbel zo waarschijnlijk zijn om training en ondersteuning aan te bieden, dan de organisaties die geen stijging hebben opgemerkt. Een welzijnsprogramma voor het personeel (inclusief een vertrouwelijke hulplijn) kan helpen met het opbouwen van een positieve cultuur ten opzichte van psychische gezondheid.

Stigma doorbroken

Deze cijfers tonen hoe ‘normaal’ mentale gezondheidsproblemen op de werkvloer zijn en waarom het zo belangrijk is dat bedrijven het mentale welzijn van hun personeel ondersteunen. Het is een positieve evolutie dat steeds meer medewerkers open zijn over hun mentale gezondheid ten opzichte van hun werkgever. Het stigma rond mentale gezondheidsproblemen wordt stilaan doorbroken, al zijn er nog steeds heel wat medewerkers die deze problemen alleen bevechten en daardoor de juiste steun mislopen.

Hoog tijd dus dat organisaties proactief gaan inzetten op het mentale welzijn van hun medewerkers. Dat is immers ook goed voor de business: studies tonen aan dat medewerkers gelukkiger, gezonder, productiever, geëngageerder en loyaler zijn wanneer ze voor een bedrijf werken dat het personeelswelzijn proactief promoot.

Bron: CIPD (cipd.co.uk)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen