< Terug naar overzicht

Mentaal welzijn op het werk (bis): Britse bedrijven in zelfde bedje ziek als Belgische

Een recente Britse enquête kwam tot opvallend gelijkaardige vaststellingen als deze van Acerta, VUB en HR Square (zie hierboven). Slechts 44 procent van de werkgevers heeft een overkoepelende strategie voor welzijn. Dat wijst erop dat ondanks meer investeringen in welzijn niet gepaard gaan met een voldoende strategische focus. ’t Is overal hetzelfde…

Een enquête bij 332 HR-professionals bracht aan het licht dat bij een meerderheid van de respondenten wel een formele aanpak bestaat voor specifieke problemen inzake mentaal welzijn (76 procent) en fysiek welzijn (61 procent), maar dat er een opmerkelijk gebrek aan overkoepelende, omvattende strategie is om alles samen te laten vloeien.
Bovendien is 22 procent van de respondenten niet van plan het volgende anderhalf jaar een strategie uit te tekenen. En 70 procent heeft geen toegewezen budget voor gezondheid en welzijn.
Toch wordt er over het algemeen meer gespendeerd aan gezondheid en wellness. Het meeste geld gaat naar initiatieven in de emotionele en mentale sfeer. Dat is niet onbelangrijk, maar wel onvoldoende. Ondersteuning bij fysieke, financiële en sociale gezondheid is even belangrijk voor het algemeen welzijn. Te vaak blijft het ook in het VK, welja, bij brandjes blussen.
Nog iets: slechts 9 procent van de respondenten meet de return-on-investment van hun welzijnsinspanningen.

Bron: People Management

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen