< Terug naar overzicht

‘Mensvriendelijke’ Karel Bosmans (Virga Jesse-ziekenhuis) is eerste HR-manager van het jaar uit social profit

Mensvriendelijk personeelsbeleid is de trend onder de collega’s. Met Karel Bosmans van het OCMW en het Virga Jesse-ziekenhuis in Hasselt, werd voor de tweede keer op rij de ‘regerende’ laureaat van de wedstrijd Mensvriendelijk Bedrijf verkozen tot HR-manager van het jaar. Bosmans volgt Leon Vliegen (Borealis Polymers en ook Limburger) op en is de eerste winnaar van de populariteitspoll van HR-professionals die voor de social profit/overheid werkt.

In totaal werden 751 geldige stemmen uitgebracht voor de verkiezing van de HR-manager van het jaar. Karel Bosmans haalde het van enkele gerenommeerde collega’s uit de privé, namelijk Jan Van Hootegem (Vandemoortele), Marc Croonen (Interbrew), Gust De Wit (Nike) en Jean-Pierre Pradier (UCB). Hij is niet alleen de eerste winnaar uit de social profit, hij is ook de jongste HR-manager van het jaar die tijdens de 15 edities werd verkozen.
Karel Bosmans (34) is licentiaat Arbeids-, Organisatie- en Gemeenschapspsychologie en postgraduaat Bedrijfskunde (KU Leuven). Zijn carrière ging van start bij het Provinciaal Centrum voor Vorming van Overheidspersoneel in Limburg. Daar werkte hij voor lokale en regionale besturen, politie en brandweer, steeds in het domein van HRM.

In 1998 werd Bosmans directeur Personeel en Organisatie van het OCMW Hasselt, het Virga Jesse-ziekenhuis en het rust- en verzorgingshuis Zonnestraal. Samen met directeur Patiëntenzorg Ludo Meyers, won Bosmans voor het Virga Jesse-ziekenhuis de wedstrijd Mensvriendelijk Bedrijf 2003. Deze wedstrijd bekroont een organisatie met gezonde aandacht voor de combinatie van arbeid, gezin, zorg en vrije tijd en voor gelijke kansen.

Mensvriendelijk Bedrijf is een initiatief van de Vlaamse minister van Welzijn (eerst Mieke Vogels, daarna Adelheid Byttebier, beide Groen!) en wordt actief ondersteund en begeleid door HR Square. De editie 2004 werd overigens zopas gelanceerd. Meer informatie en een deelnameformulier vindt u op deze site. Deelname is mogelijk tot 28 mei. De prijs wordt uitgereikt op 29 juni, tijdens een seminarie en evenement van HR Square.

Naast de verkiezing van de HR-manager van het jaar werd ook de HRM Development Award toegekend aan Belgacom voor het innoverende project HR Embassy, een elektronisch ondersteund ontwikkelingsparcours voor HR-professionals.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen