< Terug naar overzicht

Meldingen over discriminatie van vrouwen en mannen blijven stijgen

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelt opnieuw vast dat het totale aantal meldingen met een derde is toegenomen in 2017 ten opzichte van 2016. Werk blijft het domein waar discriminaties het vaakst gemeld worden, vooral tegen vrouwen. Het aantal meldingen van discriminatie omwille van zwangerschap of moederschap in een professionele context is verdubbeld ten opzichte van 2016.

In 2017 constateerde het Instituut een aanzienlijke toename van het aantal meldingen van intimidatie, seksuele intimidatie en seksisme in vergelijking met 2016. Het Instituut ontving bijna zes keer meer meldingen van ‘seksuele intimidatie’ in 2017 en bijna drie keer zoveel meldingen over ‘seksisme’. Het aantal meldingen over ‘intimidatie’ steeg met 57 procent. Daarbij gaat het vooral over gevallen waarin mensen worden gepest op het werk op grond hun geslacht, zwangerschap of transgenderidentiteit.

Nog steeds hebben de meeste discriminaties met werk te maken. Meer dan een op de vijf meldingen die bij het Instituut werden ingediend had betrekking op zwangerschap en moederschap. In vergelijking met 2016 is dit aantal verdubbeld. Ongeveer de helft van deze meldingen (43 procent) werd ontvangen tijdens de laatste drie maanden van het jaar, wat overeenkomt met de periode en de duur van de campagne ‘Mama blijft aan boord’. Dit toont aan dat het nog steeds noodzakelijk is om zwangere vrouwen, vrouwen die zwanger willen worden of die pas bevallen zijn, bewust te maken van hun rechten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen