< Terug naar overzicht

Meeste (maar lang niet alle) Nederlandse HR-professionals vinden automatiseren HR slecht idee

Drie op vijf (61 procent) HR-professionals zijn van mening dat HR gaat over menselijk contact en daarom niet geautomatiseerd moet worden. Toch is de groep believers flink groot. Opvallend is ook dat Nederlandse HR-professionals hun organisatie tegelijkertijd een hoge beoordeling (score 7,5 op 10) geven voor het nemen van voldoende stappen op het gebied van automatisering.

Het voorgaande blijkt uit een enquête bij ruim 300 HR-professionals door een softwareconsultancy. Hoewel een meerderheid van HR-professionals vindt dat het automatiseren van HR geen goed idee is, wordt er wel veelvuldig gebruik gemaakt van mobiele applicaties. De volgende aspecten worden het vaakst via een mobiele applicatie geregeld.

  1. Inzicht salarisstrook (43 procent)
  2. Verlof/verzuim (40 procent)
  3. Declaraties (37 procent)
  4. Vacatures (33 procent)
  5. Tijdsregistraties (29 procent).

Voor 2030 verwacht 39 procent van de respondenten dat de feedback-, beoordelings-, en functioneringsgesprekken volledig geautomatiseerd zullen zijn. Ook verwacht 36 procent in 2030 meer te praten met systemen dan met collega’s. Een ongeveer gelijk percentage (34 procent) denkt zelfs dat er in 2030 geen vergaderruimtes meer zullen zijn omdat vergaderingen allemaal virtueel zullen plaatsvinden.

Bron: hrpraktijk.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen